корейска козметика

Защо корейска козметика?

Корейска козметика в България ли? Какво пък й е толкова специалното на корейската козметика, че да решим да й посветим цял блог? –

Преди да се гмурнем в дълбините на корейските разкрасителни ритуали и козметични чудеса, е редно да разкажем защо решихме да се заемем със задачата да популяризираме корейската козметика в България.

Последните няколко години корейските козметични продукти се превърнаха във водеща тенденция отвъд океана и настъпателно завладяват целия западен козметичен пазар. И това съвсем не е случайно. Причините за тази главоломно нарастваща популярност на корейската козметика по целия свят са толкова много, че трудно бихме могли да ги обхванем в един блог пост. Ето защо ще се спрем само на основните 5:

1. Много високо качество на много достъпна цена

Корейките (а и корейците също 🙂 ) се отнасят много сериозно към грижата за своята кожа. Те знаят какво точно искат от един козметичен продукт, четат и се интересуват много от действието както на съответния продукт, така и на всяка от вложените в него съставки. В Корея потребителите са много взискателни към всичко, което слагат върху кожата си и имат високи очаквания дори от най-евтините продукти. Те са в постоянно търсене най-доброто съотношение между качество и цена. За да отговорят на високите изисквания на своите клиенти, няколко benton logoхиляди отделни производители на козметика в Южна Корея се съревновават да създават продукти само с най-високо качество, при това на разумна цена. Както всички знаем, конкуренцията между множество различни марки е нещо положително за потребителите, а конкуренцията между козметичните марки в Южна Корея е меко казано ожесточена, което помага да се поддържат цените на козметични продукти надолу (без изобщо да се жертва качеството).

2. Уникални съставки

корейска козметикаВ корейската козметика ще откриете най-ефективните съставки, използвани на запад, както и много, които сигурно ще чуете за първи път. С впечатляващо голям репертоар, който включва новаторски съставки като слуз от охлюв и пчелна отрова, техните интригуващи нови формулировки могат да доведат до резултати, които никога не биха могли да бъдат постигнати преди. Но това е само върхът на айсберга. Корейската грижа за кожата се отклонява от вредните химии и избира вместо това да се съсредоточи върху това, което предлага природата за овлажняване и лечение на кожата. Всякакви видова натурални съставки се използват широко в производството на козметика в Южна Корея – екстракти от билки, цветя, плодове и зеленчуци, гъби, водорасли и дори лишеи.

3. Нежни формули

Поради склонността да се избягват агресивни химически съставки и да се черпи, колкото се може повече от Земята и природата, формулите на корейските козметични продукти са много нежни към кожата, невероятно леки и приятни за нанасяне. Нещо повече – макар и това невинаги да е изрично отбелязано върху етикета, голяма част от корейските козметични продукти са разработвани специално да могат да бъдат ползвани и от хора с много чувствителна кожа.

4. Корейска козметика и философия “отвътре-навън”

Култът към красивата кожа в Корея датира от столетия. Още от най-древни времена сияйната порцеланова кожа, без каквито и да било недостатъци е била считана за символ на благородство и високо положение, поради което корейките са полагали много грижи за кожата си от най-ранна детска възраст. Едно от първите неща, на които са научавали малките момиченца е, че наистина сияен тен без дефекти не се получава за една нощ като просто се третират външните слоеве на кожата. Вместо това, корейски грижа за кожата се концентрира върху поддържането на здрава, добре хидратирана и подхранена околна среда за кожата, за да се постигнат на резултати, които остават за цял живот.

5. Иновативност

корейски иновацииББ кремове, шийт маски, нощни маски, гъбичките, напоени с фон-дьо-тен, пилинг гел – това са само малка част от уникалните продукти, които идват от Корея. От текстури и формули, които никога преди не сме виждали, до гениални опаковки, които не само изглеждат добре, но също така подпомагат по-лесното нанасяне, сърцето на козметичните иновации бие в Южна Корея. С интензивен фокус върху научноизследователската и развойната дейност, корейската козметична индустрия често има водеща роля що се отнася до иновативни продукти и процедури. Сега със затаен дъх чакаме да видим кое ще е поредното козметично чудо, което ще ни представят от Сеул.

А вие пробвали ли сте вече козметичен продукт от Южна Корея? Ще се радваме да чуем всичко за вашия опит с корейската козметика. Споделете го с нас!