Benton в България

Козметиката на Benton вече официално в България

Нашумялата корейска марка козметика Benton е вече официално в продажба в България от Кокос България ООД.

А знаете ли защо продуктите на Benton са толкова популярни вече почти по целия свят? Сега ще ви разкажем. 

Историята на Benton 

Benton Cosmetics е създадена през 2011 година от двама братя – JangWon Lee и ChaeWon Lee с идеята да предлага на своите клиенти само хипоалергични, натурални козметични продукти, които да могат да бъдат използвани от цялото семейство. На двамата братя им отнема много време да изберат името за тяхната нова марка козметични продукти. В един момент JangWon Lee се сеща за влиянието, което е оказaл върху него нашумелият преди години филм Странният случай с Бенджамин Бътън ‘The Curious Case of Benjamin Button’. В бързината той слива думите Бенджамин (Benjamin) и Бътън (Button) и ги произнася Бентън (Benton). Това име страшно се харесва и на двамата и така се ражда марката Benton. 

Но името не е единственото, което двамата братя взаимстват от филма Странният случай с Бенджамин Бътън. В този филм главният герой Бенджамин Бътън се ражда с физическите способности на 86-годишен човек и всеки изминал ден става все по-млад и по-млад, докато накрая умира с физическите способности на новородено. JangWon Lee и ChaeWon Lee са толкова запленени от идеята за пътуване назад във времето, че решават да изградят цялата философия на марката около тази идея. Включително и мотото на марката ‘Takes a jorney back in time with Benton (Пътувайте назад във времето с Бентън) е взаимствана от филма – в Корея филмът е известен като ‘Benjamin Button goes backwards in time’ (‘Бенджамин Бътън се връща назад във времето”). Всеки иска да е млад и красив, да върне времето назад и да има вечно млада и здрава кожа. Точно това е и желанието на Benton – да върнат времето назад за вашата кожа! 

Философията на Benton

За разлика от мигновения, но временен ефект, който може да бъде постигнат чрез различни химически съставки, Benton се стремят към трайно подобрение на състоянието на кожата чрез влаганите в техните продукти натурални съставки, които да помогнат на кожата да възвърне първоначалния си здрав вид. Benton не се фокусират върху скъпи и модерно звучащи съставки. Те се фокусират върху високото качество на всички натурални съставки, които използват. Козметиката на Benton е толкова безопасна, че може да се използва от цялото семейство. Не само това – техния фокус е върху продукти за грижа за кожата, които няма да причинят раздразнения и предлагат ефективно решение за справяне с проблемната кожа.

Ангажимените на Benton  

Мисията на Benton е да се постигне здрава и красива кожа по естествен и възможно най-безопасен, както за нас, така и за природата, начин. Затова те поемат следните ангажименти към нас:

– Не на жестокостта към животни

Нито един от продуктите на Bentnon не е тестван върху животни. Като допълнително доказателство за това, те са сертифицирани от организацията за защита на правата на животните ПЕТА (PETA). Сертификатът, който притежават е ‘Beauty Without Bunnies’ ‘(‘Красота без зайчета’) по програмата на ПЕТА за отговорно пазаруване. 

– Без вредни съставки

Без да правят какъвто и да е компромис с цената, Benton използват натурални екстракти и натурални консерванти за направата на своите продукти. Всеизвестен факт е, че кожата ни достига критична точка на използване на химически съставки. Въпреки, че минимални количества от стимулиращи химически съставки се влагат в продуктите, ежедневно ние ползваме множество различни продукти за грижа за кожата. Ето защо малките количества постепенно се сумират и стават големи. А когато се достигне критичната точка на използване на химични съставки, това ще резултира в реакция на кожата като алергии, възпаления и пъпки. 

– Изброяване на всички съставки на етикетите

Действително вече почти по цял свят действат закони, който изискват производителите на козметика да изписват на етикета всички съставки, съдържащи се в един козметичен продукт. И това е правилната посока за най-добра защита на потребителите. За съжаление, сигурно няма да повярвате колко много са производителите (вносителите), които все още си позволяват да не изписват всички съставки и по този начин спестяват важна информация. Benton не само застават плътно зад задължителното изброяване на всички съставки на етикетите на козметичните продукти, но и призовават всички потребители да четат внимателно етикетите на козметичните продукти, за да проверят дали не съдържат вредни съставки или пък такива, към които са алергични. Ние от KoCos.bg също се присъединяваме към този призив. Защото единствено информираните и изискващи потребители са в състояние да накарат производителите да произвеждат по-безопасни и по-качествени продукти.

– Производство на малки количества за винаги пресни продукти

Както вече посочихме, Benton използват само натурални консерванти в своите продукти. Поради тази причина и срокът на годност на техните продукти е по-малък от обичайните 36 месеца. Толкова дълъг срок на годност все още може да бъде постигнат само чрез химически консерванти, но не и с натурални. Продуктите на Benton имат следния срок на годност – 24 месеца за алое серията и охлювената серия и 18 месеца за ТТ серията, считано от датата на производство, която е отбелязана на опаковката. Въпреки, че масовото производство би намалило значително разходите, Benton произвеждат сравнително малки партиди. Те правят това, за да могат клиентите винаги да получават продукти, произведени възможно най-скоро. 

Месец на Benton в KoCos.bg

Ако сме успели да ви заинтригуваме и вече се чудите дали да не тествате някой продукт на Benton, то сега ще ви дадем и още една причина да се решите. Само до края на месец септември 2016 година може да се възползвате от 10% отсръпка от всички продукти на Benton, които в момента са в продажба в България. Остава само една седмица, побързайте!