корейските слънцезащитни продукти

Защо корейските слънцезащитни продукти са по-добри от останалите?

Сигурно ви е писнало постоянно да ви повтарят колко е важна ежедневната слънцезащита не само за здравето, но и за предпазването на кожата от преждевременно стареене, ако изобщо това е някакъв проблем за Вас. Но това натякване определено не е без сериозна причина – блестящата жълта топка в небето е причина номер 1 за остаряването на кожата. Нейните UV лъчи я изсушават, разрушават колагена и причиняват рак на кожата. Заслужава ли си заради няколко безгрижни години с красив бронзов загар да позволите на слънцето да ви направи сбръчкани и покрити с кафяви петна? Не, нали? Тогава защо толкова много от нас, западните жени, си причиняваме такива непоправими вреди, излагайки се на слънчевите лъчи без каквато и да било защита?

За разлика от европейките и американките, корейките от малки са научени да избягват слънцето на всяка цена и с всякакви средства. За тях бялата кожа е цел номер едно и затова в летните месеци те се въоръжават с цял арсенал за защита от вредните лъчи на слънцето – широки козирки, слънчеви чадъри, огромни шапки и разбира се цяла гама от продукти за кожа. А като се вземе предвид, че корейците са най-обсебените от грижа за кожата си хора на планетата (само се сетете за 10-стъпковия дневен режим за грижа за кожата и ежеседмичното посещение при козметик като стандартна практика), то съвсем нормално е да се предположи, че те биха били тези, който правят най-добрите слънцезащитни продукти в света, като това включва и грим-продуктите.

Корейските традиции за красивото от векове считат гладката, бяла, чак блестяща кожа за въплъщение на конвенционалната красота, така че определено има много смисъл в твърдението, че техният конкурентен козметичен пазар непрекъснато обновява формулите на слънцезащитните продукти, за да осигури на потребителите необходимата защита с текстурата, усещането и покритието, които всеки, ползващ грим (или мразещ грим) човек би поискал. И ако досега с потрес сте асоциирали слънцезащитата с ужасния бял филм, който слънцезащитните продукти, масово разпространявани в дрогериите и аптеките по нашите ширини оставят, то то е повече от разбираемо защо много често предпочитате да пропуснете ежедневната слънцезащитата пред това да изглеждате порядъчно белосани през по-голямата част от деня, като се ограничавате с нанасянето на слънцезащитни продукти основно на плажа.

Време е да промените нагласите си като се снабдите с един корейски слънцезащитен продукт. Повярвайте ми, моментално ще усетите разликата и неусетно слънцезащитата ще стане неразделна част от Вашата ежедневна грижа за кожата, при това ще получите пълноценна защита без да жертвате добрия външен вид, нито пък порядъчното хидратиране и подхранване на кожата.

Но какво всъщност прави корейските слънцезащитни продукти толкова по-добри от останалите?

Като човек, който се радва на преимуществата на корейските слънцезащитни продукти през последните няколко години, вече съм пробвала немалко и мога да Ви уверя, че основната разлика е в текстурата и усещането върху кожата. Корейските слънцезащитни продукти са винаги леки, разнасят се лесно, попиват почти мигновено и не оставят никаква видима следа или филм. Много от тях дори включват предимства за грижа за кожата, като хидратация, антиоксиданти и съставки за изравняване цвета на кожата като един многофункционален продукт, който заменя необходимостта от поставянето на други продукти преди или след него.

Една от основните причини корейските слънцезащитни продукти да са по-добри от повечето западни такива, поне що се отнася до това да не се жертва протекцията за сметка на текстурата, е че корейските козметични производители имат много голям достъп до слънцезащитни филтри от ново поколение, които да използват в своите продукти. Специалното на слънцезащитните филтри от ново поколение е, че те са създадени, а не открити, съответно при създаването им е обърнато специално внимание на това да са по-щадящи към кожата. Те имат по-голям размер на молекулите, така че не проникват в кожата толкова много и съответно са по-малко дразнещи. Също така тези филтри са по-добри и защото са стабилни под ултравиолетова светлина и често имат по-широка UV абсорбция.

Тук е мястото да отбележим, че означението SPF се отнася само до защитата от UVB лъчите, които причиняват слънчевите изгаряния, но не показва степента на защита от UVA лъчите, които пък именно са основният виновник за преждевременното стареене на кожата и появата на тъмни петна. Ако някога сте виждали слънцезащитен продукт, предлаган от корейска козметична марка, то най-вероятно сте видели, че след означението SPF е поставено и означение PA с няколко знака „+“ след него.

PA e базирано на теста за персистиращо пигментно потъмняване (persistent pigmentation darkening test или PPD). Той измерва многократното увеличаване на UVA лъчението, на което теоретично може да бъде изложен човек без кожата да почервенява или потъмнява. Системата на РА варира от PA + до PA ++++. Максималният рейтинг PA ++++ показва, че продуктът има PPD стойност от 16. Това означава, че теоретично човек може да издържи най-малко 16 пъти повече UVA лъчение преди да добие тен със съответния слънцезащитен продукт в сравнение ако е изложен на такова лъчение без него.

Не на последно място това формулите на корейските слънцезащитни продукти да са толкова добри се дължи и на това, че както нееднократно сме споменавали, козметичните формулатори в Южна Корея са принудени да творят в крайно конкурентна среда и силно взискателни клиенти, които са в постоянно търсене на все по-добри продукти и отхърлят всичко посредставено.

А къде е мястото на слънцезащитата в многостъпковия разкрасителен режим на корейките?

Слънцезащитният продукт идва като последна стъпка от сутрешния ритуал за грижа за кожата, т.е. веднага след овлажнителя и преди грима. Съответно ако слънцезащитният продукт е многофункционален, то може да се пропусне съответната част от грижата за кожата. Също така, ако използвате грим продукт с достатъчно висок SPF и PA фактор, то не е необходимо да нанасяте отделно самостоятелен слънцезащитен продукт. И под достатъчно висок се има предвид поне SPF 30 и PA++. А като споменахме грим, то не може да не отбележим, че освен слънцезащитни продукти под формата на тадиционните кремове, млека и др. подобни, корейският козметичен пазар предлага наистина богат асортимент и от всякакви грим продукти като бази, BB кремове, пудри, къшъни, дори фон-дьо тени, с много висок SPF и с много висок PA индикатор, които доставят достатъчно добра слънцезащита сами по себе си и позволяват да се пропусне самостоятелния слънцезащитен продукт.

Сега вече знаете защо за корейките слънцезащитния крем не е препоръчителен, той е задължителен. (И тяхната младежки-изглеждаща кожа трябва да бъде достатъчно убедителна, за да заеме същата позиция.) Така, че преди да излезете всяка сутрин, не забравяйте да нанесете слънцезащитно средство за лице или грим с достатъчно висок слънцезащитен фактор.

А ако искате да пробвате оригинален корейски слънцезащитен крем, ето нашето предложение:

COSRX-Aloe-Soothing-Sun-Cream-SPF-50
COSRX Aloe Soothing Sun Cream SPF 50/PA+++

 

Кремът съчетава всички предимства на корейските слънцезащитни продукти – невероятно лека формула, която попива мигновено без да оставя бели следи, като същевременно хидратира кожата в дълбочина благодарение на съдържащите се в него екстракт от алое и хиалуронова киселина. И разбира се, както всички продукти предлагани от KoCos.bg, e внесен и пуснат за продажба в Европейския съюз след като е преминал всички изускуеми от европейското законодателство проверки и оценки за безопасност. Изпробвайте го и споделете Вашите впечатления.

А ако вече сте пробвали корейски слънцезащитен продукт, ще се радваме ако в коментар под поста ни разкажете за впечатленията си от него.

И не забравяйте да пазарувате само от проверени източници, тъй като всяка нелегална или фалшива козметика може да бъде много опасна за Вашето здраве!

До нови срещи!

xoxo,

Силвия от KoCos.bg Team