Най-добрите овлажняващи съставки, на които да заложите тази есен

Температурите навън падат все повече и повече, а с тях пада и способността на кожата ни да задържа влага. Това води до усещане за сухота, опъване, сърбежи, че дори и до неприятно лющене. Какво да направим за да предотвратим или поне облекчим в значителна степен тези състояния?

Едно от най-добрите (а и най-лесните) неща, които можем да направим, за да предотвратим изсъхването на кожата през студените месеци, е да овлажняваме кожата сутрин и вечер с кремове, лосиони, масла, балсами и всичко друго подобно. Козметичните рафтове изобилстват с какви ли не продукти, които гръмко обещават чудеса за кожата, но както винаги сме казвали, добре е да четем съдържанието, защото именно то отличава продуктите, за които си заслужава да си дадете парите. Наясно сме колко е объркващо да се опитваме да разгадаем какво се крие зад сложните латински наименования на съставките. В тази статия сме си поставили за цел да ви покажем кои са най-добрите овлажняващи съставки, които задължително трябва да присъстват в един козметичен продукт, ако искаме той наистина да върши работа.  Разбира се, не всички наведнъж, но поне някоя от тях, като ако са повече от една това само ще засили овлажняващото действие, а ако са и възможно най-напред в изписването на състава, още по-добре. Но да караме по същество.

Козметичната наука прави постоянно нови и нови открития в тази насока, за това е важно да знаем кой са най-използваните от големите имена в козметичния бранш овлажняващи съставки, които да включим в грижата за кожата си през предстоящите студени дни. Ако искате да сте в крак с модните козметични тенденции и да запазите кожата си възможно най-добре хидратирана и подхранена през зимата, то задължително заложете на овлажнител съдържащ поне една от следните съставки:

  1. Хиалуронова киселина (HYALURONIC ACID)

Хиалуроновата киселина е може би най-обсъжданата напоследък козметична съставка. Тя често е наричана „хидратираща бомба“ най-вече заради способността си да задържа вода равняваща се на 1000 пъти теглото й. Като мощен овлажнител, хиалуроновата киселина действа като гъба, която дърпа вода и с нея покрива кожата ви като одеяло. Резултатът? Хидратирана кожа, която придава младежки и сияен вид.

В допълнение следва да отбележим, че хиалуроновата киселина е субстанция, която естествено се съдържа в нашите тела. С възрастта обаче, производството на хиалуронова киселина намалява, поради което кожата ни губи онзи младежки сияен и стегнат вид. Ето защо като добавяме продукти, съдържащи хиалуронова киселина в нашата ежедневна грижа за кожата, в допълнение към хидратиращите си ползи те ще помогне и в борбата със следите от застаряването.

Овлажнители с хиалуронова киселина, които може да намерите на нашия сайт:

SKIN WATCHERS GREEN SNAIL INTENSIVE EMULSION

SKIN WATCHERS GREEN SNAIL INTENSIVE CREAM

SKIN WATCHERS GREEN SNAIL HYDRATING GEL

SKIN WATCHERS AQUA MOST WHITENING WATER DROP

BENTON SNAIL BEE HIGH CONTENT LOTION

BENTON SNAIL BEE HIGH CONTENT STEAM CREAM

MISSHA SUPER AQUA ICE TEAR SLEEPING MASK

SESAMIS W NATURAL LOTION

SESAMIS CRYSTAL CUBIC CREAM

  1. Глицерин (GLYCERIN)

Друга съставка, която действа като овлажнител (подобно на хиалуроновата киселина), която помага за привличането и заключването на влага върху повърхността на кожата е глицеринът. Тази подхранваща кожата съставка, която може да бъде намерена в множество овлажнители, помага да се хидратира изсушената кожа и я прави мека и гладка.

Овлажнители с глицерин, които може да намерите на нашия сайт:

SKIN WATCHERS GREEN SNAIL INTENSIVE EMULSION

SKIN WATCHERS GREEN SNAIL INTENSIVE CREAM

SKIN WATCHERS GREEN SNAIL HYDRATING GEL

SKIN WATCHERS ALOE VERA SOOTHING GEL

BENTON SNAIL BEE HIGH CONTENT LOTION

BENTON SNAIL BEE HIGH CONTENT STEAM CREAM

BENTON ALOE PROPOLIS SOOTHING GEL

MISSHA SUPER AQUA ICE TEAR SLEEPING MASK

SESAMIS W NATURAL LOTION

SESAMIS N NATURE MULTI CREAM

  1. Серамиди (CERAMIDE)

Серамидите представляват дълги вериги от кожни липиди, които са част от външните слоеве на кожата. Поради тази причина керамидите са жизненоважни за поддържането и подсилването на естествената влагопропускаща бариера на кожата. Намазването на кожата с продукт, формулиран със серамиди, гарантира, че водата и хидратацията ще останат на повърхността на кожата, а дразнителите и замърсителите от околната среда ще оставанат на разстояние.

Овлажнители със серамиди, които може да намерите на нашия сайт:

SESAMIS N NATURE MULTI CREAM

SKIN WATCHERS CERAMIZING CREAM

SKIN WATCHERS GREEN SNAIL INTENSIVE CREAM

  1. Етерични масла

Етеричните масла са тоталният хит в грижата за кожата в последно време и изобщо не е трудно да разберем защо (пропомнете си статията ни “КАЖЕТЕ “ДА” НА ОЛИОТО ЗА ЛИЦЕ”).  Повечето от тези основни мастни киселини могат бързо да се абсорбират от повърхността на кожата, като осигуряват достатъчно влага и изглаждащ ефект за кожата. Може да изберете дали да ги използвате върху кожата си самостоятелно или в комбинация с други овлажнители. Също така много етерични масла се влагат в състава на някой овлажнители, за да засилят овлажняващото му действие. Ето кои са някои от нашите най-любими масла включват маслото от кайсиеви ядки (apricot kernel), от арган (argan) от кокос (coconut), от жожоба (jojoba), от авокадо (avocado), от макадамия (macadamia), слънчогледово (sunflower).

Овлажнители на базата на етерични масла, които може да намерите на нашия сайт:

SKIN WATCHERS ORIGINAL FACIAL OIL

Овлажнители, които съдържат етерични масла

SKIN WATCHERS GREEN SNAIL INTENSIVE EMULSION

BENTON SNAIL BEE HIGH CONTENT LOTION

BENTON SNAIL BEE HIGH CONTENT STEAM CREAM

SESAMIS N NATURE MULTI CREAM

  1. Овлажнители от ново поколение

А тъй като си говорим за овлажнители и тъй като ние все пак предлагаме корейска козметика, то тази статия няма да е пълна ако не споменем едно от най-новите козметични открития що се отнася до овлажняването на кожата. Няма да става дума за определена съставка, а за изцяло нов начин на създаване на продукт, но толкова уникален и ефективен, че определено си заслужава да бъде включен точно в статията за най-добрите овлажнители. В последните години козметичната индустрия в Корея отделя все по-голямо внимание на разработването на специална емулсионна система с капчици, пълни с хидратиращи и подхранващи съставки. Иновативната формула се разпръсква на малки капчици вода, когато се нанася, осигурявайки незабавна хидратация и в зависимост от другите активни съставки, заключени в тези капчици, може да изсветлява кожата, да я подхранва, възстановява и предотвратява видимите признаци на стареене или да й предоставя друга някоя благинка. Другото чудодейно свойство на тази нова формула е, че тя е наистина подходяща за всеки тип кожа, тъй като се адаптира идеално към конкретните нужди на кожата, чрез създаването на точния брой водни капчици за целта – повече водни капчици за по-сухата и дехидратирана кожа, съответно по-малък брой водни капчици при по-мазната кожа.

Искате ли и вие да пробвате това козметично чудо?

Формулата на Skin Watchers Aqua Most Whitening Water Drop е точно от този вид и не е учудващо, че за много кратко време той се превърна в един от най-харесваните продукти сред нашите клиенти. Пробвайте го и вие, за да се убедите сами колко иновативна е неговата формула.

А кой е вашият любим овлажнител за зимните месеци? Ще се радваме да споделите в коментарите.

Вашият коментар